Faalangst

Faalangst kan, afhankelijk van de aard van een te leveren prestatie of het gedrag waarover men onzeker is allerlei vormen aannemen. Voorbeelden zijn: de angst om te falen bij sportieve prestaties (sportwedstrijd, gymnastiekles) valt onder motorische faalangst. cognitieve prestaties (huiswerk, proefwerk, rijexamen of een toelatings-of eindexamen zijn cognitieve faalangst, of sociale activiteiten (spreekbeurt, geven van een lezing) sociale faalangst. Ook eigen uiterlijk, sociaal gedrag end. kunnen bij volwassenen aanleiding zijn tot faalangst.

Voor wie is het faalangstexamen bedoeld? 

Het spreekt eigenlijk voor zich: het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of u al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kunt u dit speciale examen aanvragen. Voor mensen die de Nederlandse taal niet (helemaal) beheersen is het faalangstexamen helaas minder geschikt. Een goede communicatie tussen u en de examinator is namelijk van groot belang voor het succes van dit speciale examen. Als u vermoedt dat u last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan bent u bij autorijschool ROM-Sittard op het juiste adres. Uw instructeur is gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Het is namelijk bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf gaat, en niet alleen bij het examen. Op die manier kunt u al vanaf uw eerste rijles werken aan uw spanning.

Rijangst

Durft u niet aan rijlessen te beginnen, of heeft u uw rijbewijs maar u durft eigenlijk niet achter het stuur plaats te nemen? Dit kan een belemmering in het dagelijks leven betekenen. Een grote groep mensen kampt met deze vormen van angst. De oorzaken kunnen heel divers zijn, men durft niet in tunnels te rijden, is bang om vast te komen staan in files, angst om de controle over de auto te verkiezen of men heeft gewoon te weinig rijervaring. Autorijschool ROM-Sittard kan u helpen om over uw angsten heen te stappen, om zo een veilige, zelfstandige, en besluitvaardige verkeersdeelnemer van u te maken.


Bij-spijker-lessen

Als u jarenlang een rijbewijs heeft zult u ongetwijfeld een ervaren verkeersdeelnemer zijn. Toch komt het maar al te vaak voor dat u zich heel ongemakkleijk voelt en niet meer kunt ontspannen zodra u rotondes op moet rijden, door een tunnel, de snelweg op moet of wanneer u moet parkeren in en drukke stad. Voor deze mensen kunnen enkele bij-spijker-lessen de uitkomst bieden.